Vostok Europe laikrodžiai yra puikiai žinomi visame pasaulyje. Pirmos kolekcijos sukūrimo, kolekcijų pavadinimų atsiradimo, plėtros istorijos taip pat labai įdomios ir vertos žinoti tiems, kurie domisi laikrodžiais. Taigi, pristatome Jums straipsnį apie Vostok Europe laikrodžių istoriją.

Vostok Europe laikrodžiai ir jų pradžia

Lietuvoje veikianti įmonė UAB „Koliz Laikrodžiai“ ir laikrodžių gamykla „Vostok“ (Čiastopolis, Rusija) pasirašė sutartį naujų laikrodžių gamybai 2003 metais. Pagrindinis bendradarbiavimo tikslas buvo sukurti naujus laikrodžius, kurie būtų ir modernūs, ir aukštos kokybės. Taigi, taip gimė prekinis ženklas Vostok Europe.

Pirmosios Vostok Europe dienos

Pirmoji Vostok Europe kolekcija buvo pristatyta laikrodžių parodoje Baselworld (Bazelis, Šveicarija) 2004 metų balandžio mėnesį. Kolekcija buvo sudaryta tik iš 5 modelių, tačiau modelis „K3 Submarine“ labai greitai tapo geriausiai parduodamu modeliu. Visų pirmųjų laikrodžių pavadinimai buvo skirti žymiausiems Sovietų sąjungos mokslo ir technologijų pasiekimams. Taip pat ir laikrodžių dizainas buvo su sovietinės technikos detalėmis.

Abi įmonės nusprendė, jog reikia kurti ir gaminti mechanizmus tik Vostok Europe laikrodžiams. 2004 metų gegužės mėnesį buvo pradėta gamyba mechanizmų 2426 ir 2432, kuriuos gamino Runimo Co. (dukterinė „Vostok“ laikrodžių gamyklos įmonė).

Pirmosios siuntos prekinio ženklo atstovams iš Lenkijos, Graikijos, Vokietijos ir JAV buvo išsiųstos 2004 metų rugpjūčio mėnesį.

Vostok Europe plėtra į kitas rinkas

2005 metų vasario mėnesį Vostok Europe tapo oficialus laikrodis vieno didžiausio ralio Rusijoje, kurio maršrutas buvo nuo Murmansko iki Vladivastoko. Pagrindinis šio ralio remėjas buvo Rusijos įmonė „Expedition“.


Vostok Europe Energia laikrodis, pristatytas 2008 metais

Greitas įmonės augimas reikalavo pokyčių, dėl to vos už kelių metų nuo darbo pradžios (2006 m.) ofisas buvo perkeltas į žymiai didesnes patalpas. Dar po metų (2007 m.) Vostok Europe prekinis ženklas jau turėjo atstovus net trisdešimtyje šalių. Taigi, vos per keturis metus šis prekinis ženklas tapo labai populiarus.

Pirmosios riboto leidimo kolekcijos

Pirmasis riboto leidimo laikrodis, pavadintas „Energia buvo pristatyas pirkėjams 2008 metais. Laikrodis buvo neįprasto dizaino, kadangi ciferblatas buvo visiškai asimetriškas.

Gamintojas sudarė sutartį su Šveicarijos įmone „mb-microtec“ 2009 metais. Pagridnis sutarties tikslas – galimybė gaminti laikrodžius su tričio dujomis užpildytais vamzdeliais, kurie tvirtinami ant laikrodžio rodyklių ir ties valandų padalomis. Labai greitai Vostok Europe pristatė Ekranoplan laikrodžių kolekciją, kuri jau ir buvo su tričio elementais.

Pirmasis narams skirtas laikrodis, turintis ne tik tričio vamzdelius, bet ir 300 metrų (30 BAR) vandens atsparumą, buvo pristatytas kaip Anchar modelis 2010 metais. Pristačius šį modelį daug susidomėjimo buvo sulaukta iš Graikijos ir Vostok Europe tapo Graikijos futbolo federacijos oficialiu laikrodžiu.

Pirmieji Vostok Europe ambasadoriai ir pripažinimai

2011 metai gamintojui tapo pripažinimo metais. Visų pirma, buvo sukurtas Vostok Europe šūkis, kuris angliškai skamba taip: „For Going to Extremes“. Tais pačiais metais Vostok Europe tapo laisvo nardymo pasaulio čempionato,  Graikijos jūrų archeologijos instituto, Rumunijos automobilių ralio bei Lietuvos enduro ralio oficialiais partneriais. Taip pat Vadimir Moravčik iš Slovakijos tapo pirmuoju Vostok Europe ambasadoriumi. Jis yra pasaulio Muay Thai (Tailando bokso) čempionas.


Vostok Europe Anchar laikrodis

Motociklu važiuojantis lietuvis Gintautas Igaris išbandė Anchar laikrodį Dakaro ralyje 2012 metų sausio mėnesį. Testas vyko dvi savaites Pietų Amerikoje vykstančių lenktynių metu.

„Ve Are the Champions“ buvo naujas šūkis, skirtas mišrių kovų čempionatui Singapūre.

Vostok Europe gamina riboto leidimo laikrodžius ir NATO. Specialūs laikrodžiai buvo sukurti naikintuvų F-16 pilotams, išminuotojams, dirbanties po vandeniu, sraigtasparnio Apache pilotams, jūrų pėstininkams ir daugeliui kitų karių.

„N1 Rocket“ serijos laikrodžiai su tričio vamzdeliais buvo testuojami ir ekspedicijos į giliausią Kruberio-Voronijos urvą pasaulyje. Profesionalai iš Lietuvos ir Ukrainos dalyvavo šioje ekspedicijoje 2012 metų liepos mėnesį. Jie leidosi į didesnį nei dviejų kilometrų urvą. Testas užtruko apie dvi savaites.

Vienas įspūdingiausių testų su Lunokhod laikrodžiu buvo atliktas 2013 metų balandžio 12 dieną. Laikrodis su šveicarišku mechanizmu buvo testuojamas net 16680 metrų aukštyje, kuris yra prie pat stratosferos sluoksnio ir du kartus yra aukščiau nei Everesto viršukalnė. Laikrodis atlaikė 1200 mkR/h radiacijos lygį, -44 °C temperatūrą bei 88 mB vakuumą be jokių pažeidimų.

Vostok Europe pristatė pirmąjį savo laikrodį su automatiniu mechanizmu ir turintį chronometro funkciją 2014 metais. Ypatingas mechanizmas NE88 buvo pagamintas įmonės SII iš Japonijos. Laikrodžių kolekcija „Mriya“ buvo pirmoji su automatiniu mechanizmu ir chronografu. Jie buvo skirti paminėti 10 metų jubiliejų Vostok Europe ženklui. Dizainerius sukurti tokį laikrodžio dizainą įkvėpė didžiausias pasaulyje lėktuvas Antonov AN-225 Mriya.

Dar daugiau žinomų žmonių tapo oficialiais Vostok Europe ambasadoriais

Specialus ir riboto leidimo laikrodis buvo sukurtas Lietuvos pilotui Jurgiui Kairiui 2013 metais. Laikrodžio ciferblatas buvo papuoštas daugkartinio akrobatinio skaidymo be apribojimų meistro pasaulyje parašu.

Garsus Lietuvos automobilių lenktynininkas Benediktas Vanagas pristatė savo vardinį laikrodį 2014 metais. Jis ir visa jo komanda ištestavo laikrodžius tais pačiais metais vykusiame Dakaro ralyje. Iš viso išleista ne viena Benedikto Vanago vardinių laikrodžių serija

Lietuvis Žydrūnas Savickas arba „Big Z“ yra žinomas kaip stipriausias žmogus pasaulyje. Jis ne vieną kartą laimėjo stipriausio pasaulio žmogaus titulus tiek JAV, tiek Europoje. Jo vardinis laikrodžio dizainas buvo paremtas „Lunokhod-2“ serijos laikrodžiu. Atnaujintas vardinis laikrodis buvo pristatytas 2020 metais.

Vostok Europe Energia laikrodis
Vostok Europe Energia laikrodis

Naujausi Vostok Europe laikrodžių ambasadoriai

Dr. Giorgios Sakkas yra gerai žinomas kaip sveikatos mokslų profesorius ne tik Graikijoje ar Anglijoje, bet ir visame pasaulyje. Tačiau jis ne mažiau žinomas ir kaip laisvo nardymo čempionas bei treneris.

Portugalas João Rainho yra buvęs jūrų pėstininkas, kuris pradėjo atlikti įvairius darbus po vandeniu nuo 2005 metų. Saturacinis nardymas yra viena pavojingiausių profesijų pasaulyje. Ši technika leidžia dirbti didžiuliame gylyje. Jis išbandė ne vieną Vostok Europe laikrodį realiomis sąlygomis didžiuliame gylyje.

VISUS TURIMUS VOSTOK EUROPE LAIKRODŽIUS GALITE RASTI ČIA.

Komentarai (0)

Prekės pridėta į mėgstamų sąrašą
Prekė pridėta palyginimui

Mūsų interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Slapukai padeda užtikrinti tinkamą tinklapio veikimą bei jo tobulinimą, todėl būtinieji slapukai (techniniai, funkciniai bei analitiniai) yra įdiegiami automatiškai. Siekiant individualizuoti jūsų naršymo patirtį bei pateikti pasiūlymus, kurie būtų aktualūs būtent Jums tinklapyje taip pat naudojami tiksliniai slapukai. Paspaudę „sutinku“ Jūs sutinkate su tikslinių slapukų įdiegimu ir naudojimu. Savo sutikimą galėsite atšaukti bet kuriuo metu, pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos - privatumo politikoje.