Mes pažadėjome Jus informuoti apie keturias pagrindines CITIZEN laikrodžių savybes praeitame straipsnyje, kurį galite rasti ČIA. Taigi, kaip jau žinote, CITIZEN labai dažnai pristato vienus inovatyviausių rankinių laikrodžių jau virš 100 metų. Didelės investicijos į inovacijas padėjo CITIZEN tapti vienu žinomiausių japoniškų laikrodžių gamintoju visame pasaulyje.

Keturios pagrindinės CITIZEN laikrodžių technologijos:

ECO-DRIVE technologija buvo išrasta 1976 metais ir iškart pripažinta kaip vienas didžiausių konkurentų kvarciniams mechanizmams, kurie naudoja baterijas. Ši technologija buvo pristatyta kaip draugiška aplinkai, kadangi pagrindinis jos energijos šaltinis yra šviesa. Tiek dienos, tiek dirbtinė šviesa konvertuojama į energiją, kurią naudoja CITIZEN rankiniai laikrodžiai. Visas energijos perteklius kaupiamas mechanizme esančiame akumuliatoriuje. Dėl šios priežasties Eco-Drive technologiją turintys laikrodžiai be šviesos gali veikti ilgiau nei 6 mėnesiai. Tam tikri modeliai gali veikti ir ilgiau.

Kai kurie Eco-Drive laikrodžiai turi papildomą funkciją (nepakankamo pakrovimo įspėjimas (angl. Insufficient Charge Warning), kuri informuoja, kai laikrodžio akumuliatorius baigia išsikrauti. Paprasčiausias būdas pamatyti, kad akumuliatorius išsikrauna, tai pastebėti, kad sekundinė rodyklė eina kas dvi sekundes. Brangesni CITIZEN laikrodžiai turi energijos taupymo funkcija (angl. Power Saving Function), kuri sustabdo laikrodžio rodykles, kai laikrodis yra tamsoje. Dar viena iš funkcijų, leidžiančių stebėti, ar akumuliatoriui pakanka šviesos, yra šviesos stiprumo indikatorius (angl. Light Level Indicator).

SUPER TITANO (angl. SUPER TITANIUM) technologija buvo išrasta 1970 metais, kai CITIZEN pristato pirmąjį titaninį laikrodį. Ši technologija leidžia gaminti laikrodžius, kurie yra net penkis kartus tvirtesni nei nerūdijantis plienas bei žymiai lengvesni. SUPER TITANO technologija gali būti apibūdinama kaip lengva, atspari įbrėžimams, rudims bei nealergizuojanti odos.

Technologija yra sukurta kai paprastas titanas yra veikiamas CITIZEN sukurtos apdirbimo technikos (DURATECT), kuri stiprina medžiagos paviršių. Titaniniai CITIZEN laikrodžiai yra apie 40 % lengvesni nei kad būtų pagaminti iš nerūdijančio plieno. Taip pat titanas yra švelni medžiaga, dėl to neigiamai neveikia odos kaip nikelis ar kiti metalai. Labai svarbu pažymėti, jog SUPER TITANO laikrodžiai yra labai atsparūs korozijai, kuri gali atsirasti dėl sūraus vandens, tiesiog gamintojas informuoja, jog laikrodžiai turėtų būti reguliariai valomi.

LAIKO NUSTATYMAS NAUDOJANT GPS PALYDOVŲ SIGNALUS (angl. SATELLITE WAVE GPS) yra dar viena unikali CITIZEN technologija, kuri leidžia gauti laikrodžiui signalą iš palydovo su tiksliu laiku. Dėl to laikrodis rodo labai tikslų laiką ir datą. Technologija buvo pristatyta 2011 metais ir gali gauti signalus į 38 pasaulio laiko zonas, kurios yra tiek snieguotose kalnuose, jūroje ar dykomoje. Ši technologija leidžia ramiai keliauti po visą pasaulį ir nesirūpinti, kadangi su šią fukciją turinčiu CITIZEN laikrodžių, visada gausite tikslų laiką ir datą vieno mygtuko papaudimu. Šie laikrodžių mėnesinė laiko paklaida gali būti iki 5 sekundžių. Taip pat 2015 metais CITIZEN pristatė laikrodį, kuris palydovo signalą gauna tik per 3 sekundes. Visi šią technologiją turintys laikrodžiai turi ir Eco-Drive technologiją, kuri leidžia laikrodžio akumuliatoriui pasikrauti nuo bet kokios šviesos.

Pirmasis RADIJO BANGOMIS KONTROLIUOJAMAS (angl. RADIO-CONTROLLED) CITIZEN Laikrodis buvo pristatytas rinkoje 1993 metais. Pristatymas tik dar padidino šio gamintojo atotrūkį nuo kitų japoniškų laikrodžių. Radijo bangomis kontroliuojami laikrodžiai gauna laiko ir datos signalus iš atominio laikrodžio, kurio tikslumas yra 1 sekundė kas 100 000 metų. Atominiai laikrodžiai yra Vokietijoje, Japonijoje, JAV bei Kinijoje. Visi šie laikrodžiai taip pat turi Eco-Drive funkciją, kuri leidžia pamiršti baterijos keitimą. Radijo signalas į laikrodį yra siunčiamas kiekvieną savaitės dieną.

VISI CITIZEN LAIKROŽIAI ČIA

Komentarai (0)

Prekės pridėta į mėgstamų sąrašą
Prekė pridėta palyginimui

Mūsų interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Slapukai padeda užtikrinti tinkamą tinklapio veikimą bei jo tobulinimą, todėl būtinieji slapukai (techniniai, funkciniai bei analitiniai) yra įdiegiami automatiškai. Siekiant individualizuoti jūsų naršymo patirtį bei pateikti pasiūlymus, kurie būtų aktualūs būtent Jums tinklapyje taip pat naudojami tiksliniai slapukai. Paspaudę „sutinku“ Jūs sutinkate su tikslinių slapukų įdiegimu ir naudojimu. Savo sutikimą galėsite atšaukti bet kuriuo metu, pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos - privatumo politikoje.