100 metų CITIZEN laikrodžių gamintojo jubiliejus 2018-siais metais

CITIZEN šventė savo 100 metų jubiliejų Baselworld laikrodžių ir juvelyrikos parodoje 2018-siais metais. Taigi gamintojas įžengė į antrą gamybos šimtmetį ir pristatė naujausius produktus, kurie puikiai atspindi CITIZEN technologijas, tobulintas paskutinius šimtą metų. Jie užtikrina, kad gamybos filosofija nesikeičia. Tiesiog norima pagaminti didžiausios vertės ir kokybės laikrodį už prieinamą kainą.

Laiko klausimas visus metus buvo pagrindinis CITIZEN elementas kuriant laikrodžius. Kiek yra laiko? Gamintojas buvo pasiryžęs surasti atsakymą į šį klausimą ne tik technologiškai, bet ir filosofiškai, galvojant apie laiką mums ir visiems pasaulio žmonėms. 

Citizen produktų ir technologijų vystytojai pakartotinai klausdavo to paties klausimo ir ieškodavo atsakymo. Galima teigti, jog šis nenutrūkstamas klausimas ir atsakymo ieškojimas yra puiki gamintojo istorija ir atspindi filosofiją. Ieškodami atsakymo jie vystė ir tobulino inovatyvias technologijas ir gamybos technikas. Pasaulyje, kuriame mada, dizainas ir tendencijos pastoviai keičiasi, jie pristaikė ir sukūrė laikrodžius, pasikraunančius nuo dienos šviesos. Taip pat sukurti modeliai, kurie yra vieni tiksliausių laikrodžių pasaulyje. Kiti modeliai puikiai tinka ne tik kasdieniniam nešiojimui, bet ir nardymui ar sportui.

Laikrodžiai su tiksliu mechanizmu (CALIBER 0100)

CITIZEN kelias laikrodžių gamyboje buvo tiesiog esmės tyrinėjimas bei naujų galimybių atradimas gamyboje.

Pirmas tai patvirtinantis faktas yra antrajame šio gamintojo istorijos šimtmetyje pristatytas laikrodis Caliber 0100. Šio laikrodžio akumuliatorius pasikrauna nuo šviesos, o metinė laikrodžio paklaida yra vos ±1 sekundė!

Pagaminti ypatingai tikslų laikrodį, kurio paklaida yra ±1 sekundė per metus ir buvo CITIZEN iššūkis nuo 1918 metų. Iššūkis sukurti ypatingo tikslumo laikrodį ir buvo pagrindinė gamintojo misija. Šiai misijai pasiekti jie niekada nesustojo gaminti tiesiog geriau.

Laikrodis Caliber 0100 tiesiog sukurtas, jog išlaikytų kiekvieno individualias sekundes gražiais ir stiprias visą laiką. Tai labai gerai atspindi visą CITIZEN pasiektą rezultatą, kuriame atsispindi technologijos, rankų darbas ir filosofija lairkodžių gamyboje.

Sekundinė laikrodžio rodyklė suskaičiuoja net 31,536,000 sekundžių kiekvienais metais. Laikrodis, kurio tikslumas yra tik ± 1 per metus turi pažymėti tuos galimus milijono sekundžių nuokrypius. Naujas tikslas - sukurti laikrodį, kurio metinė paklaida būtų lyigiai nulis sekundžių per metus. Tai pasiekti užtruks, bet Citizen tai padaryti tikrai gali.

Net su šiomis tikslumo technologijomis gali atsirasti nukrypimų, kadangi laikrodis nešiojamas ant riešo, prietaisas būti veikiamas ir greitai pasikeičiančios temperatūros. Padėtis riešo taip pat keičiasi, o ką jau kalbėti apie smūgius, kurie gaunami nešiojant laikrodį. Tačiau tik ne CITIZEN Caliber 0100.

CITIZEN norėdami apsaugoti laikrodžio tikslumą nuo bet aplinkos temperatūros, gamintojas įdiegė temperatūrą sekantį modulį. Ši mechanizmo detalė stebi pačio mechanizmo temperatūrą kiekvieną minutę ir pakoreguoja laikrodžio tikslumą.

Smūgio sugėrimo, automatinis rodyklės ir antimagnetinis mechanizmai buvo įdiegti į šį laikrodį taip pat. Kaip ir buvo minėta anksčiau, šis laikrodis pasikrauna nuo dienos šviesos.

Pirmoji PROMASTER laikrodžių serija buvo išleista 1989 metais

Trys pirmieji Promaster laikrodžiai buvo išleisti 1989 metais. Jie buvo skirti JŪROS, ŽEMĖS ir DANGAUS sportui. Nuo pat pasirodymo jie užsitarnavo didelį dėmesį profesonalių sportininkų, kuriems reikėjo laikrodžių su inovatyviomis technologijomis, kokias turėjo CITIZEN.

Visą laiką šio gamintojo laikrodžiai atspindi funkcionalumą, atsparumą ir saugumą. 2019 metais CITIZEN daug prisidėjo prie globalionio atšilimo stabdymo.

Švęsdami 30-uosius PROMASTER metus, CITIZEN išleido naujas DANGAUS, JŪROS, ŽEMĖS laikrodžių kolekcijas, kurios turi tam tikras dizainos ir funkcijų detales iš pirmųjų Promaster laikrodžių

Daugelį CITIZEN 2019 naujienų jau galite rasti el. parduotuvėje Optimus WATCHES. Likę modeliai mūsų sandėlį pasieks Rugsėjo pradžioje.

Sekančiame straipsnyje LAIKRODŽIAI24.LT komanda pristatys keturias pagrindines CITIZEN technologijas, kurios leido tapti šiam gamintojui vienų populiariausių japonišku gamintoju visame pasaulyje.

VISI CITIZEN LAIKRODŽIAI ČIA

Komentarai (0)

Prekės pridėta į mėgstamų sąrašą
Prekė pridėta palyginimui

Mūsų interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Slapukai padeda užtikrinti tinkamą tinklapio veikimą bei jo tobulinimą, todėl būtinieji slapukai (techniniai, funkciniai bei analitiniai) yra įdiegiami automatiškai. Siekiant individualizuoti jūsų naršymo patirtį bei pateikti pasiūlymus, kurie būtų aktualūs būtent Jums tinklapyje taip pat naudojami tiksliniai slapukai. Paspaudę „sutinku“ Jūs sutinkate su tikslinių slapukų įdiegimu ir naudojimu. Savo sutikimą galėsite atšaukti bet kuriuo metu, pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos - privatumo politikoje.